Așa cum vremea se schimbă cu fiecare anotimp, la fel și dăunătorii pe care îi vedem. Unii dăunători preferă vremea mai caldă și vârful lor este primăvara și vara, în timp ce alți dăunători se vor dezvolta mai repede pe timp de iarnă, în timp ce caută locuri în căminele dumneavoastră pentru a se adăposti de frig. Modul în care vă pregătiți casa depinde în ce perioadă a anului vă aflați și pentru ce dăunători vă pregătiți. Naptera Solutions Brașov vă oferă câteva informații legate de cei mai comuni dăunători și vă pune la dispoziție servicii profesionale de prevenire și de combatere a dăunătorilor, în funcție de fiecare sezon, astfel încât să puteți fi cât mai bine pregătiți pe tot parcursul anului.
PRIMĂVARA:
Primăvara aduce o creștere a temperaturilor, topirea zăpezii și înflorirea florilor. Aceste temperaturi mai calde scot mulți dăunători din ascunzătorile lor de iarnă. Pe măsură ce aceste animale apar, vor avea un singur lucru în minte – mâncare și apă. Primăvara este, de asemenea, sezonul de împerechere pentru multe specii. Iată câțiva dăunători obișnuiți de primăvară de care trebuie să țineți cont:
Furnicile: furnicile se hrănesc pe vreme mai caldă. Pe măsură ce temperaturile cresc, furnicile se vor aventura din ce în ce mai departe de coloniile lor în căutarea hranei. Acest lucru le va conduce în cele din urmă în casele dumneavoastră. Ploile abundente die primăvară alungă furnicile din coloniile lor în căutarea unui teren mai înalt.
Țânțarii: Ploile abundente de primăvară oferă terenul ideal de reproducere pentru țânțari. Țânțarii își vor crește activitatea primavara pentru pregătirea sezonului lor de vârf, care este vara.
Muștele: Muștele ating maturitatea la începutul primăverii. Odată ce se maturizează, vor veni în zone în care oamenii locuiesc în timp ce caută hrană. Preferă lichidele și alte alimente dulci.
Păianjenii: Păianjenii devin activi în primăvară în timp ce caută hrană. Creșterea activității insectelor pe măsură ce se trezesc din somnul de iarnă oferă păianjenilor oportunități ample de hrănire.
Insectele înțepătoare: Insectele înțepătoare includ albine, viespi. Aceste insecte se trezesc din starea lor inactivă primăvara și devin mai active. Primăvara este începutul sezonului lor de împerechere, în timp ce încearcă să-și stabilească cuiburile și să se reproducă.
Pentru a preveni din timp apariția dăunătorilor este indicat să vă consultați cu un specialist în combatera dăunătorilor și să vă protejați cât mai bine căminul cu ajutorul procedurilor profesionale de dezinsecție, deratizare și dezinfecție.
VARA:
În timp ce primim oarecum o pauză de la dăunători în lunile de vară, există câteva specii care ating vârful în acest sezon fierbinte. Vara este de obicei perioada din ciclurile de viață a multor dăunători, în care aceștia se maturizează și sunt mai puțin o amenințare pentru oameni. Iată câțiva dăunători de vară obișnuiți:
Țânțarii: Țânțarii sunt cel mai frecvent dăunător de vară. Temperaturile mai calde permit țânțarilor să se miște mai repede prin ciclul lor de viață, ceea ce înseamnă că depun mai multe ouă în lunile de vară. Ploile de vară oferă, de asemenea, cadrul ideal pentru reproducerea țânțarilor.
Insectele înțepătoare: Insectele înțepătoare ating cea mai mare populație în timpul verii. De multe ori își vor construi cuiburile în oricare dintre deschiderile din casa dumneavoastră, sub acoperișuri sau în pământ lângă fundație.
Furnicile: Furnicile continuă să fie o pacoste și vara. Pe măsură ce ploile continuă pe tot parcursul sezonului, furnicile vor continua să caute adăpost în terenuri mai înalte. De asemenea, vor continua să pătrundă în casele dumneavoastră în căutare de hrană.
Muștele: Muștele sunt cele mai active în lunile de vară. Acesta este și sezonul lor de vârf de reproducere. Muștele vor da naștere în deșeuri animale, gunoi și alimente putrezite.
Ploșnițele: Ploșnițele sunt dăunătoare pe tot parcursul anului. Multe populații prosperă în lunile de vară din cauza numărului ridcat de călătorii pe care il efectuăm.
Pentru a vă proteja familia, afacerile și căminul, Naptera Solutions Brașov vă oferă consultanță si servicii de combatere a dăunătorilor precum: servicii de deratizare, dezinsecție, dezinfecție și de curățenie profesională.
TOAMNA:
Toamna aduce temperaturi mai reci. Aceasta este perioada anului când dăunătorii încep să se pregătească pentru iarna viitoare. Mulți dăunători vor începe să caute căldură și adăpost în interiorul caselor dumneavoastră. Iată câțiva dăunători obișnuiți:
Gândaci: Gândacii sunt unii dintre cei mai comuni dăunători de toamnă. Gândacii nu pot supraviețui la temperaturi mai scăzute, așa că toamna observăm că încep să migreze în interior în căutarea unui adăpost și căldură. Se cunoaște că gândacii se ascund lângă țevi și scurgeri. Aceștia pot răspândi boli și pot facilita astmul.
Păianjenii: Păianjenii sunt, de asemenea, obișnuiți în toamnă din aceleași motive ca și gândacii. Se vor muta în interior pentru a evita temperaturile mai scăzute, precum și pentru a căuta hrană, deoarece multe dintre populațiile de insecte zburătoare scad pe măsură ce vremea se răcește. Păianjenii se reproduc cel mai mult în toamnă, astfel activitatea va crește pe măsură ce masculii vor căuta partenere.
Rozătoarele: rozătoarele sunt un alt dăunător obișnuit. Rozătoarele vor migra în interior pe măsură ce vremea se răcește în căutare de căldură, adăpost, hrană și apă. Rozătoarele nu numai că răspândesc boli, dar vor mesteca și prin lemn și fire electrice.
Puricii: Cu rozătoarele vin puricii. Puricii se dezvoltă pe vreme mai caldă, astfel încât pe măsură ce vremea se răcește, vom vedea populațiile lor în interior din ce în ce mai mult. Puricii pot sta atât pe animalele de companie, cât și pe orice altă specie sălbatică care intră în casa dumneavoastră.
Fără servicii profesionale de combatere a acestor dăunători, executate de către un profesionist, riscați ca aceștia să nu dispară de tot din căminele dumeavoastră, astfel riscând sănătatea celor dragi și distrugerea bunurilor personale.
IARNA:
În timp ce mulți dăunători hibernează sau devin inactivi în timpul iernii, nu vă relaxați încă. Există încă mulți dăunători pe care îi vedem în număr mai mare în lunile de iarnă, pe măsură ce se îndreaptă spre casaele dumneavoastră pentru a evita vremea aspră și rece. Iată câțiva dăunători de iarnă obișnuiți:
Rozătoarele: rozătoarele sunt cei mai frecvenți dăunători pe care îi vedem în timpul iernii. Șobolanii și șoarecii vor invada casele în căutarea unui loc cald în care să rămână și a unei surse ample de alimente și apă.
Gândacii: În timp ce majoritatea gandacilor mor în timpul iernii, sunt încă foarte activi în această perioadă a anului. Ei caută zone întunecate și umede care sunt atractive pe timpul iernii.
Ploșnițele: Din nou, populațiile de ploșnițe sunt active pe tot parcursul anului, dar deseori se dezvoltă mai mult în lunile de iarnă, deoarece acestea sunt unele dintre cele mai aglomerate perioade de călătorie ale anului.
După cum puteți observa, nu există doi dăunători la fel și nici două anotimpuri la fel. În același mod, o metodă universală de combatere a dăunătorilor nu va funcționa pentru dăunători diferiți sau pentru anotimpuri diferite. Este important să știți ce dăunători prosperă în ce anotimpuri, astfel încât să vă puteți pregăti cât mai bine casa pe tot parcursul anului. Dacă bănuiți că aveți o problemă cu dăunătorii în casa dumneavoastră, contactați imediat o companie profesională de combatere a dăunătorilor, care vă poate oferi o evaluare amănunțită și vă poate stabili un plan de tratament corespunzător. Cu peste 5 ani de experiență în domeniu, Naptera Solutions Brașov vă pune la dispozițe servicii ireproșabile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.
Nici un comentariu