Proprietarii de locuințe pot preveni apariția dăunătorilor obișnuiți precum furnicile, termitele, căpușele, insectele înțepătoare și invadatorii ocazionali, îndeplinind câteva atribuții simple și, cel mai important, apelând la ajutorul unei firme specializate de combatere a dăunătorilor. În continuare, Naptera Solutions Brașov vă prezintă o serie de atribuții pe care le puteți pune in aplicare în căminele dumneavoastră.

Atribuții pentru exterior:

– faceți-vă timp inspectați exteriorul locuinței pentru a găsi căile de acces, acordând o atenție deosebită zonelor prin care intră conductele sau cablurile pentru utilități. Sigilați toate fisurile cu un produs pe bază de silicon.

– fiți atenți la semne de deteriorare din cauza termitelor, cum ar fi lemnul moale care sună gol la interior șau vopseaua crăpată.

– mențineți gazonul tuns asigurați-vă ramurile copacilor, arbuștii și alte tipuri de vegetație sunt bine tăiate și la o distanță semnificativă față de casă.

– curățați frunzele și alte resturi din jgheaburi pentru a preveni apa stătută, lucru care poate oferi mediul perfect pentru dăunători.

reparați crăpăturile din fundație, din jurul acesteia, cât și ferestrele subsolului.

– puneți plase la geamuri, la gurile de aerisire și la coșurile de fum. Reparați orice rupturi sau defecte.

– redirecționați apa reziduală cât mai departe de casă cu ajutorul unui sitem de canalizare funcțional, reparați scurgerile, conductele de apă și sistemul de aer condiționat.

– depozitați lemnul pentru foc la cel puțin 20 de metri distanță de casă.

rozatoare

Atribuții pentru interior:

– scoateți gunoiul afară din casă în mod regulat.

– mențineți bucătăriile curate și dezinfectate, ștergând blaturile și podele regulat pentru a îndepărta firimiturile și reziduurile. De asemenea, păstrați mâncarea în recipiente sigilate.

– aspirați cel puțin o dată pe săptămână.

– păstrați bolurile pentru animale de companie curate și ștergeți rapid orice mâncare sau apă vărsată în jurul lor. Depozitați mâncarea uscată pentru animalele de companie într-un recipient de plastic sigilat.

– consultați medicul veterinar în legătură cu un tratament preventiv pentru câini și pisici pentru a ajuta la prevenirea puricilor și a căpușelor.

– verificați în mod regulat zona de sub chiuvete pentru a vă asigura că nu există zone umede și reparați eventualele scurgeri.

Eliminarea dăunătorilor dintr-o locuință poate fi provocatoare, iar odată infiltrați, unii dăunători pot provoca daune grave asupra proprietății, în timp ce alții pot amenința starea de sănătate. În cazul în care depistați o infestare, cel mai indicat ar fi sa consultați o companie autorizată și specializată în servicii de deratizare si de dezinsecție pentru eliminarea dăunătorilor și servicii de dezinfecție pentru a preveni apariția acestora. Naptera Solutions Brașov va evalua amploarea problemei și vă va recomanda cele mai bune soluții împotriva dăunătorilor.