Gandacii de bucatarie sunt insecte nocturne si prefera sa traiasca si sa se hraneasca in intuneric.

Astfel ca orice insecta, care este vazuta pe timp de zi, reprezinta in sine un semn de infestare cu gandaci. Gandacii au tendinta de a cauta locuri intunecate si umede pentru cuib si adapost. Este foarte posibil sa gasiti cuiburi de gandaci in spatele frigiderului, chiuvetei si a sobei. Sunt sanse sa ii gasiti si sub mocheta, pardoseala si in alte gauri sau fisuri din structura cladirii. Deoarece gandacii de bucatarie pot sa-si aplatizeze trupurile pentru a putea incapea in zone inguste este posibil sa intalniti aceste insecte si in gaurile sau locurile libere din echipamentul IT sau din aparatura electrocasnica.

Excrementele de gandaci de bucatarie sunt vizibile pe timp de infestare. Acestea semana cu mici samburi de cafea sau cu piperul negru. Pentru anumite specii care cresc mai mari, excrementele sunt ca si forma cilindrice. Numarul de excremente vizibile este adesea un bun indicator al nivelului sau a duratei de infestare.

Unele specii de gandacii de bucatarie emit mirosuri neplacute. In caz de infestare majora cu astfel de specii, in incintele infestate poate sa apara un miros uleios sau un miros puternic de mucegai. Alte semne de infestare cu gandacii de bucatarie sunt prezenta de chitina ca rezultat al naparlirii acestor insecte. Uneori, un alt semn, il reprezinta prezenta oualelor de insecte in locatiile ascunse cum ar fi in spatiile de mobilier sau in alte locatii intunecoase.

Daca descoperiti o infestare cu gandaci de bucatarie in locatia pe care o administrati, contactati o companie autorizata de prestari de servicii de dezinsectie si deratizare. O companie autorizata D.D.D. va poate oferi un tratament corect si consultanta!