Cea mai eficienta metoda de respingere a rozatoarelor este curatenia.

Cele mai multe specii de rozatoare sunt necrofage si caute sa consume orice tip de hrana pe care o gasesc. Dupa localizarea surselor de hrana, rozatoarele isi cauta cuib in imediata lor apropiere. De aici populatia poate sa creasca ca si numar intr-un timp rapid. Este important sa stocati gunoiul menajer in containere inchise ermetic si sa realizati dispersarea acestuia intr-un mod regulat. Efortul colectiv al dumnevoastra personal impreuna cu vecinii dumnevoastra poate sa previna infestarea cu rozatoare.

Repelentii pot de asemenea sa fie folositi pentru a descuraja populatiile de rozatoare. Ambele tipuri de repelenti: naturali sau pe baza chimica sunt disponibili in comert si variaza ca si eficacitate. Un tip de repelent natural il reprezinta esentele de miros ale anumitor plante cum ar fi: eucalipt, mentra si pelin. Aceste solutii sunt doar provizorii si nu ajuta in locatiile unde numarul de rozatoare este mare sau in crestere.

Repelentii pe baza de sunet sunt capabile sa emita frecvente care nu sunt percepute de urechea umana. Acestea sunt destinate sa impiedice infestarea cu rozatoare in zona lor de actiune. Din pacate acest tip de repelent a demonstrat in timp eficacitate limitata.

In caz de infestare, apelati la un prestator autorizat care sa va ofere ajutor si consultanta. Respingerea sau blocarea traseelor rozatoarelor nu dovedeste o reusita totala si cu siguranta nu dau roade atunci cand infestarea este una mare sau rozatoarele incep sa se reproduca in locatiile vizate. Solutiile profesionale de combatere a rozatoarelor sunt intotdeauna necesare in plus fata de masurile de preventie sau fata de repelenti. Astfel aveti certitudinea ca numarul de rozatoare este sub control si infestarile sunt eliminate definitiv.