Prezența unui cuib de viespi îi face adesea pe proprietari încerce să înlăture singuri cuibul de viespi. Acesta este un lucru pe care echipa Naptera Solutions Brașov nu il recomandă sub nicio formă, deoarece cel mai adesea încercările de a îndepărta un cuib de viespi nu pot decât să agraveze situația, ducând la înțepături dureroase, care pot fi destul de periculoase dacă sunteți alergic.

Cum NU eliminăm un cuib de viespi!

Există nenumărate articole online, precum și numeroase videoclipuri pe Youtube care promovează cele mai bune metode pentru a elimina un cuib de viespi. Viespile sunt insecte agresive care nu ezită să atace, așa că încercarea de a elimina singur un cuib de viespi poate fi costisitor atât din punct de vedere financiar, cât și fizic.

NU este recomandată îndepărtarea unui cuib de viespi fără ajutorul unei companii specializate în combaterea dăunătorilor!

Arderea unui cuib de viespi

Folosirea focului pentru a îndepărta un cuib de viespi este o sarcină foarte periculoasă și nu reprezintă o soluție pentru a scăpa de viespi. Cuiburile de viespi sunt făcute dintr-o substanță subțire de hârtie. Viespile creează această substanță mestecând lemnul într-o pastă subțire, ceea ce îl face extrem de inflamabil. Din acest motiv, arderea unui cuib de viespi poate duce adesea la incendierea proprietății dumneavoastră. Pe lângă acest lucru, incendierea unui cuib de viespi nu va ucide cu succes toate viespile care locuiesc în cuib. Orice viespe care supraviețuiește va deveni extrem de agresivă și va începe să atace toate persoanele din jur.

Folosirea apei

Utilizarea apei este adesea considerată a fi o altă soluție pentru a elimina un cuib de viespi prin inundarea acestuia.

Adevărul este că inundarea unui cuib de viespi nu este deloc o metodă eficientă. Asta pentru ca:

  1. În funcție de locația cuibului, folosirea apei pentru a îndepărta un cuib de viespi poate duce la deteriorarea proprietății dumneavoastră. De exemplu, dacă cuibul de viespi este în mansardă, încercarea de a îndepărta un cuibul prin inundare ar putea provoca daune structurii.
  2. Încercarea de a inunda un cuib nu va scăpa nici de toate viespile care locuiesc în stup. Similar cu efectele încercării de a arde un cuib de viespi, viespile vor deveni agresive și vor începe să atace.

Cel mai bun mod de a scăpa de un cuib de viespi

Cel mai bun mod de a îndepărta un cuib de viespi este să contactați o companie specializată în servicii de dezinsecție, deratizare și dezinfecție. Poate părea o treabă ușoară, dar un expert în combaterea dăunătorilor este instruit profesional să manipuleze și să îndepărteze cuiburile de viespi într-un mod sigur și eficient.

Îndepărtarea profesională a cuibului de viespi

Echipa Naptera Solutions Brașov vă stă la dispoziție cu consultață și cu servicii profesionale de dezinsecție, deratizare și dezinfecție.

Echipamente de siguranță: un exterminator are acces la echipamentele de protecție individuală și la echipamentele de protecție respiratorie. Acest lucru îi protejează pe deplin de înțepăturile de viespe, asigurându-le siguranța la îndepărtarea unui cuib.

Lucrul în spații mici: experții în combaterea dăunătorilor sunt instruiți și calificați pentru a lucra în spații mici, cum ar fi mansarda. Acest lucru le permite să elimine cu succes un cuib de viespi în siguranță.

Cunoștințe de specialitate: un profesionist în combaterea dăunătorilor are cunoștințe de specialitate despre viespi; ei știu totul despre comportamentul și instinctele lor, precum și despre cum să identifice semnele unei reacții alergice la înțepăturile de viespe.

Produse profesionale: exterminatorii au acces și sunt instruiți profesional pentru a utiliza o varietate de produse de combatere a dăunătorilor care nu sunt disponibile publicului. Aceste produse sunt mai puternice decât orice produse de pe piață și au rezultate dovedite de îndepărtare cu succes a cuiburilor de viespi.

reasctii viespi

Cum se elimină corect un cuib de viespi?

Dacă este posibil, este o idee bună să aveți la îndemână o cutie completă de insecticid pe care să o pulverizați pe cuib înainte de a apela la o companie specializată în servicii de dezinsecție, deratizare și dezinfecție. Este important să rețineți că, dacă cuibul de viespi este într-un loc greu accesibil, cum ar fi sub jgheaburi sau într-un copac, NU ar trebui să încercați să scoateți cuibul dumneavoastră, deoarece acest lucru ar putea duce la răniri grave.

NU trebuie să încercați îndepărtarea cuibului de viespi, dacă sunteți sau credeți că ați putea fi alergic la înțepăturile de viespe!

Cum prevenim apariția cuburilor de viespi?

Urmarea pașilor de mai jos poate ajuta la prevenirea viespilor:

Efectuați o întreținere regulată pentru a vă asigura că toate fisurile și potențialele puncte de intrare sunt sigilate.

Montați plase pentru geamuri și uși pentru a preveni intrarea viespilor în casele dumneavoastră.

Puneți capcane de viespi în jurul grădinii. Acestea pot fi achiziționate de la magazinul unei firme specializate în combaterea dăunătorilor.

Ați găsit un cuib de viespi în casa sau grădina dumneavoastră și aveți nevoie de ajutor pentru a-l îndepărta? Contactați astăzi echipa Naptera Solutions Brașov, companie specializată în combaterea dăunătorilor!